Hanna Ajaxon

Raggmunk
 
Nu är det vecka 44 och inte alls många veckor kvar till jul, tanken var att vi skulle åka till MAXI och handla men det orkade vi inte så vi åkte direkt hem. Jag tog en promenad innan det började skymma på allt för mycket. Till middag gjorde vi raggmunk, otroligt gott! Vi använde oss av icas recept:
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • ca 380 g skivat rimmat bogfläsk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
  3. Skala och riv potatis och morötter grovt. Vänd ner det i smeten. Stek tunna raggmunkar i omgångar i matfettet i en stekpanna.
  4. Håll raggmunkarna varma på plåten i ugnen.
  5. Till servering: Stek fläsket och servera med raggmunkar och lingonsylt.
Fröken Rödlök

Jag verkligen älskar raggmunk, så himla gott!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress